Dit jaar zijn we samen bezig met de Bijbel. In deze rubriek ‘Wonen in de Psalmen’ zal elke maand iemand op de foto gaan bij zijn of haar huisnummer, met daarbij een zin of een woord uit de psalm die bij dat nummer hoort – iets wat hen raakte nadat ze de psalm aandachtig hadden gelezen. Annette schrijft over wonen in Psalm 31.

Drie jaar geleden verhuisden wij naar de Mennestraat 31 in Putten. Daarom wil ik graag met jullie wat delen over Psalm 31.

Na deze Psalm een paar keer te hebben doorgelezen, kwam ik steeds terug bij vers 15: ‘Maar ik vertrouw op U HEER, ik zeg: U bent mijn God.’

Het afgelopen jaar was best moeilijk. Ik had veel problemen rondom mijn gezondheid en volgde gedurende een paar maanden een revalidatietraject. Het lied: “Stil, mijn ziel wees stil” heb ik vaak beluisterd. Vooral het vers: “God, U bent mijn God en ik vertrouw op U en zal niet wankelen” gaf mij nieuwe moed en  kracht om door te gaan. God was en is nog steeds heel dichtbij in mijn leven. Hij heeft mij door deze periode heen geleid. Hij bracht mensen op mijn pad, die mij bemoedigden met woorden en teksten uit de Bijbel.
Ik ben God dankbaar, dat het nu een stuk beter met mij gaat. Ik wil graag eindigen met de woorden van vers 22: ‘Geprezen zij de HEER om zijn trouw, Hij heeft een wonder voor mij verricht.’

Lees de hele Psalm 31.

Dit is de negende aflevering in deze serie Wonen in de Psalmen. We woonden hiervoor al in Psalm 117, Psalm 28, Psalm 44 , Psalm 24, Psalm 27 , Psalm 20, Psalm 16, en in Psalm 25.

 

.