FAQ items aan het laden...

‘Een levende gemeente’

Het afgelopen seizoen zijn we met elkaar in gesprek gegaan over het ‘spreken van God’ onder de titel ‘God in ons midden’. Dit jaar gaan we praten over onze droomkerk: een levende gemeente. En hopelijk blijft het niet bij praten alleen. Op deze pagina wordt steeds nieuwe informatie toegevoegd. Na iedere themazondag vind je hier de verwerkingsvragen.

  • Themadiensten

  • Bijbelstudie

  • Onderwijs

Themadiensten

Terugdenkend aan de droom in ons gemeenteweekend:  samen kunnen we nog veel meer voor elkaar en anderen betekenen dan we dat nu al doen. (Nog meer) Handen en voeten van onze Heer in onze omgeving worden.

’t Zou best eens kunnen zijn dat dit de bedoeling van ons gemeente-zijn is.

Het belooft dit jaar hoe dan ook een boeiende ontdekkingsreis te worden naar wie we als gemeente zijn, wie de Heer wil dat we zijn, wie wij zouden willen zijn en wat daarvoor dan nodig is. Om maar enkele vragen te noemen, want bij elk meervoud (‘we’) komt ook steeds het enkelvoud (‘ik’) in beeld. Wie ben ‘ik’ in onze gemeente?; Wie zou ik willen zijn?; Wie kan ik zijn?…

Veel vragen waar vast ook antwoorden op zijn, daarvan ben ik overtuigd. Ik heb al veel gezien onderweg in de aanloop op dit jaarthema.

In een serie themadiensten komen allerlei aspecten van dit jaarthema voorbij. Helemaal vastleggen kan nog niet. Want wij als gemeente zullen meegroeien met dit thema. We gaan proberen aan te sluiten bij wat we met elkaar nodig hebben of wat kan helpen een volgende stap te zetten. Ben jij ook zo benieuwd hoe we tijdens het Gemeenteweekend 2019 zullen terugkijken op dit jaar?

23/9
21/10
11/11
2/12
20/1
17/2
24/3
28/4
26/5
23/6

Verwerkingsvragen

Nieuwsberichten over het jaarthema

2019/05/24

2019/04/25

2019/03/22

2019/02/15

Mensen die het goede nieuws vertellen en mensen die het geloof van anderen sterker maken, werken samen in de dienst van God. 1 Kor 3:8

Lucas 24, 32
Ga naar de bovenkant