Annet woont in Psalm 25

Dit jaar zijn we samen bezig met de Bijbel. In deze rubriek ‘Wonen in de Psalmen’ zal elke maand iemand op de foto gaan bij zijn of haar huisnummer, met daarbij een zin of een woord uit de psalm die bij dat nummer hoort – iets wat hen raakte nadat ze de psalm aandachtig hadden gelezen. Annet woont in Psalm 25.

Annet woont in Psalm 25

Ik woon, samen met Wieb en Amber, aan de Grote Poortstraat 25 in Harderwijk. Daarom kreeg ik het verzoek Psalm 25 op mij in te laten werken en hier iets over te delen met jullie.
Mijn gedachten keerden steeds terug naar het volgende vers (4): ‘Maak mij, Heer, met uw wegen vertrouwd, leer mij uw paden te gaan.’ Dit is steeds wel weer een terugkerend thema in mijn leven.

Dit komt denk ik omdat ik al een paar keer van woonplaats ben veranderd en steeds naar een ander deel van Nederland. Praktisch betekende dit dat ik weer opnieuw mijn plek moest zoeken en ook mij wel van tijd tot tijd afvroeg waar de weg weer verder zou gaan lopen. Maar ik wist ook altijd dat als ik mijn Heer volg, ik mij op Zijn pad bevind!

En nu woon ik alweer bijna 1 jaar in Harderwijk. Weer een nieuwe omgeving met weer nieuwe mensen. En ook nu moet ik mijn plek weer vinden. Niet altijd eenvoudig. Maar met de hulp van de Heer zal dit ook wel weer goed komen. Als ik maar Zijn pad blijf volgen.

En natuurlijk ook met de hulp van anderen om mij heen. Ondertussen heb ik al veel mensen in de gemeente leren kennen en ben ik voorzichtig aan het nadenken over hoe ik mijn gaven kan inzetten in deze gemeente. Ik hoop dat  contacten zich gaan verdiepen in de komende tijd en dat ik me steeds meer thuis zal gaan voelen.

Dat het thema van vers 4 al een groot deel van mijn leven met mij meereist blijkt uit het volgende: Bovenaan onze trouwkaart (meer dan 30 jaar geleden) staan de volgende woorden:

Heer,  leer ons uw weg te willen gaan,
De fakkel van uw Woord vooraan,
Laat stralen voor uw aangezicht,
Ons nieuwe leven door het Licht.

Lees hier de hele Psalm 25

Dit is de achtste aflevering in deze serie Wonen in de Psalmen. We woonden hiervoor al in Psalm 117, Psalm 28, Psalm 44 , Psalm 24, Psalm 27 , Psalm 20 en Psalm 16.