FAQ items aan het laden...

“God in ons midden”

Het afgelopen seizoen zijn we met elkaar in gesprek gegaan over allerlei belangrijke thema’s uit ons geloofsleven. Dit seizoen draait het om het ‘spreken van God’. Onder ons is het de overtuiging dat de Heer ons in de regel via een boek aanspreekt: de Bijbel. Die gedachte is bijna vanzelfsprekend: de Bijbel is het middelpunt van onze kerkdiensten.

  • Themadiensten

  • Bijbelstudie

  • Onderwijs

Het spreken van God

Voel je je aangesproken door de Bijbel?

Maar je mag de vraag best wel stellen: ‘voelen we ons via de Bijbel ook door God aangesproken?’ We zeggen dat we bijbellezen belangrijk vinden, maar wat komt er in de praktijk werkelijk van terecht?

Als ik het zo om me heen beluister, komen velen van ons tijd te kort en valt de motivatie om te gaan bijbellezen niet mee. Het is ook niet gemakkelijk om te begrijpen wat de boodschappen die in onze Bijbels staan nu voor ons betekenen. En dat is natuurlijk ook zo: de inhoud van dit boek is door en voor mensen uit een andere tijd en cultuur geschreven. Soms staat wat er staat een heel eind van ons af, al is het dan het ‘woord van God’.

Samen meer luisteren

Voorkennis van de Bijbel en de verschillende culturen waar deze voor geschreven is, is belangrijk. Ook zijn er heel wat methoden die ons helpen om meer te zien in een Bijbeltekst, meer te begrijpen van wat er staat en de betekenis die de tekst voor ons heeft duidelijker te zien worden. Dit seizoen kiezen we er dus voor om onze oren te spitsen en om -samen!- met meer concentratie te luisteren naar wat er in de Bijbel staat. Want als de Heer ons op deze manier wil aanspreken is het belangrijk om er wat van mee te nemen

Themadiensten

In een serie themadiensten komen allerlei aspecten van het Bijbellezen voorbij: ‘welke pretentie heeft de Bijbel?’, ‘hoe gingen de bijbellezers uit bijbelse tijden met de Bijbel om?’, ‘wat zou er gebeuren als we geen Bijbel hadden?’ ,’Hoe gaan Bijbel en profetie samen?’, enz. enz.

15/10
12/11
3/12
14/1
18/2
18/3
22/4
13/5
24/6

Jaarthema 2017 in de themadiensten

Nieuwsberichten over het jaarthema

2017/12/03

2017/11/15

2017/10/15

Daarop zeiden ze tegen elkaar: ‘Brandde ons hart niet toen hij onderweg met ons sprak en de Schriften voor ons ontsloot?’

Lucas 24, 32