Op 12 november hielden we de derde themadienst van dit seizoen. Het thema was ‘Tom TOM +’. In dit bericht een kort verslag van de kerkdienst en uiteraard meer informatie over de Bijbelstudiemethode ‘parafraseren’.

  • Een mooi lied

  • Bijbelstudiemethode

  • Besprekingsvragen

Verwerkingsvragen

Kun je met elkaar iets delen van wat je:

(1) geleerd hebt anders te zien door het lezen van de Bijbel

(2) af hebt moet leren en

(3) anders bent gaan doen in je leven.

Vertel elkaar niet alleen over het resultaat maar ook over de weg erheen. Hoe heb je Gods kracht ervaren? Op ben je daar juist nog naar op zoek?

Tom Tom Plus

Het thema van dit jaar is ‘God in ons midden’. En we kijken vooral naar het spreken van God en het laten aanspreken door God. Iedere themazondag komt er een bijbelstudiemethode naar voren. Tijdens de 2e themadienst de Zweedse methode en nu kwam de methode ‘parafraseren’ naar voren. Wie weet herken je dat woord als een gesprekstechniek: in eigen woorden terug vertellen wat je gesprekspartner zojuist vertelde.

Parafraseren als bijbelstudiemethode gaat eigenlijk precies zo: je vertelt in eigen woorden, al dan niet met de hulp van andere Bijbelvertalingen en naslagwerken, wat het Bijbelgedeelte eigenlijk wil zeggen.

Tijdens deze kerkdienst hebben we 1 Tim 3:16 geparafraseerd en we kwamen tot de conclusie dat Paulus daar zegt: Het woord van God wil je iets leren, wil je dingen afleren en het woord van God wil jou leren om goed te leven.

De preek ging verder over 1 Tessalonicensen 2 en we keken door de bril van 1 Tim 3:16: Wat wil God ons hier leren, wat moeten we afleren, en wat kunnen we leren voor ons leven.

De letterlijke preek kunt u hier bekijken en hier beluisteren.

Kindermoment

derde themadienst 12 november tom tom +

Snoepjes staan achter een lint afzetting. Hoe komen we nu bij die snoepjes?

God wijst ons de weg in ons leven en soms is er maar één weggetje. Gelukkig konden de kinderen via de juiste route bij de snoepjes komen.

Naar de pagina over het jaarthema.

The River of God