Dit jaar zijn we samen bezig met de Bijbel. In deze rubriek ‘Wonen in de Psalmen’ gaat elke maand iemand op de foto bij zijn of haar huisnummer. Met daarbij een zin of een woord uit de psalm die bij dat nummer hoort – iets wat hen raakte nadat ze de psalm aandachtig hadden gelezen. Annemarie schrijft over wonen in Psalm 36.

Bij het lezen en herlezen van deze psalm werd mij weer op het hart gedrukt dat wij mensen er zonder God een rommeltje van kunnen maken. Wanneer wij loskomen van God, dan wordt ons geweten in slaap gesust, raken we uiteindelijk ons besef van schuld kwijt.

Maar…. Gods Liefde is hemelhoog! En zijn rechtvaardigheid zo wijd als de oceaan! In de schaduw van zijn vleugels schuilen de mensen en wordt de dorst gelest.

De tekst die mij het meest opviel was: ‘Want bij u is de bron van het leven, door uw licht zien wij licht’. Bijzonder om daar altijd weer op te mogen terugvallen; dicht bij God leven geeft ons het juiste perspectief.

Deze gerichtheid wil ik graag concreet vormgeven. In mijn dagelijks leven, in mijn gezin en dus ook in ons huis aan de Swingdreef nr. 36.

Dit is de elfde aflevering in deze serie Wonen in de Psalmen. We woonden hiervoor al in Psalm 117, Psalm 28, Psalm 44 , Psalm 24, Psalm 27 , Psalm 20, Psalm 16,  Psalm 25 Psalm 31 en in Psalm 29.