Gemeenteweekend 2017 is weer voorbij: foto’s en verslag.

Een week geleden zaten we nog midden in het gemeenteweekend.  ‘Gezellig’! “Super”! “Volgend jaar weer!” kan je lezen in de reacties op de foto’s van het weekend op Facebook.  Maar ja, Gemeenteweekend 2017 is weer voorbij.
Een verslag vanuit het oog van iemand die voor ‘t eerst mee is gegaan met het weekend. En… de datum van volgend jaar staat onderin. Voor nog meer foto’s verwijzen we graag naar de pagina over het Gemeenteweekend.

Vrijdag. Toen wij aankwamen stond er al veel op de eigen plek. We reden het terrein op en zagen een mooie grote tent, het leek wel een circustent. De koelkasten en vriezers stonden al flink te snorren naast de grote bakken voor de afwas. En op een veld ernaast was er een flinke bedrijvigheid. Sommigen waren tenten aan het opzetten, caravanwieltjes aan het uitdraaien en de vroege gasten zaten al heerlijk op hun campingstoelen in de zon. Klaar voor een relaxed weekend.

Rond 18.30 startten we met een gezamenlijke maaltijd en werden de regels uitgelegd. Nou ja, een vriendelijk verzoek om je naam op minstens twee plekken in het corvee rooster te zetten. Dat was het eigenlijk wel. Na het eten werd het kamp verder afgemaakt en konden kinderen meedoen aan een kindermoment. Toen de kleintjes op bed lagen was er tijd voor het thema ‘In Gesprek’. Ali had het voorbereid en in kleine groepen gingen we praten over een klein filmpje wat was laten zien.

Zaterdag. De zaterdag was een flink relaxte dag. De zon bleef lekker een poos weg terwijl de temperatuur echt heerlijk was. Dus echt een vakantiegevoel. Kletsen, spellen doen, kikkers zoeken, volleyballen, het gebeurde allemaal. De muziekgroep ging flink oefenen in de grote tent. En de rest van de dag hoorden we de pianoklanken van Mart. Gezellig al die gemeenteleden die deze dag ook kwamen meemaken.

‘s Middags de zeepbaan voor de kleine en grote kinderen. Ja, dat liep even anders dan gepland. Onder de zeephelling lag heel stiekem een scherm stuk glas. En nadat verschillende jongeren en kinderen over dat stukje waren gegaan was het dwars door het zeil gekomen. Nathan en Julia liepen hierdoor een flinke wond op. Geluk bij een ongeluk was dat de snijwond bij beiden in het onderbeen terecht kwam en niet in de buik. De HAP wist er gelukkig raad mee. Verschillende mensen waren hier flink van geschrokken.

Na dit akkevietje stond de BBQ klaar en hebben de mannen flink de hitte getrotseerd om ieder van een stuk vlees te voorzien.

Zondag. Sommigen hebben Vaderdag gevierd in de beslotenheid van het eigen onderkomen. En anderen hadden Vaderdag gewoon een week uitgesteld. Ook handig. Na het ontbijt werd het terrein ineens overstroomt door gemeenteleden die de dienst en de maaltijd kwamen meemaken. Een warme dag met veel gesprekken en gezellig samenzijn. En toen was het weer tijd om in te pakken.

Reflectie en dank je wel

Als redelijke nieuwelingen in de gemeente vonden we het best spannend om mee te gaan met dit Gemeenteweekend. We hoorden mooie verhalen. Maar ja, als je elkaar goed kent kan je het snel goed hebben met elkaar. Maar complimenten voor de organisatie, de ijverige en verstandige keukenploeg, alle handige handjes die hebben meegeholpen met het bereiden van maaltijden en salades etc. Bedankt ook de mensen die zich bezig gehouden hebben met sport, spel en gesprek.

Het was fijn en ook heerlijk dat ieder zijn eigen rust kon pakken die hij nodig had. Gewoon even lekker bij de eigen tent of een eind gaan lopen als je daar behoefte en zin in had. Fijn is dat als je elkaar zo vrij kunt laten.

Gemeenteweekend 2018

De datum van het nieuwe gemeenteweekend is vastgesteld op 15-17 juni. Uiteraard zo de Here wil en wij leven. Hille, Rik en Evert zullen de organisatie weer oppakken. Ga nog even terug naar de gemeenteweekendpagina en geniet van de foto’s en het filmpje.