Geloofsgesprekken op woensdag

Net als het vorige seizoen zal er weer een ‘geloofscursus’ zijn. Deze keer op woensdagavond vanaf 19.30 uur. Maar het is misschien beter dit ‘geloofsgesprekken’ te noemen. Niet dat het de bedoeling is dat je er niets van leert, ik hoop juist dat je er veel van leert. Maar niet alleen dat je er voor jezelf veel van weet is belangrijk, maar ook dat je over je geloof leert praten. Dat je je eigen geloofstaal leert te spreken is wezenlijk. Vandaar ‘geloofsgesprekken op woensdagavond’.

Dit jaar kiezen we als insteek om in gesprek te komen het boek ‘De stilte van God’ van Reinier Sonneveld. Eigenlijk een boek voor mensen die worstelen met hun geloof. Hij gaat de vragen niet uit de weg, maar kan ook niet leven met gemakkelijke kritiek. Boeiend om vandaaruit over God in gesprek te komen.

Voor wie zijn deze avonden bedoeld? In de eerste plaats voor jongeren die te oud zijn voor de clubs en daarna graag verder willen groeien in hun geloof. En ook voor jongeren die er aan denken om zich voor te bereiden op het doen van belijdenis (natuurlijk is zo’n voornemen geen verplichting) en verder voor alle jongvolwassenen die graag weer eens met hun geloof aan het werk gaan. En wat als je niet zo’n prater bent? Geen zorgen, je hoeft niet meer te zeggen dan je kunt. Je kunt ook met weinig woorden veel zeggen! We zullen zo rond eind september starten.

Wil je  dit jaar meedoen? Laat het mij dan weten via whatsapp (06 44 35 38 73), Facebook of mail (w.dijksterhuis@gmail.com). Natuurlijk mag je me ook gewoon even aanspreken. Ik hoop velen van jullie te ontmoeten.